BGWebCounter
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от Ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ          РАЗБРАХ

САЩ: Ръст в продажбите на дребноСпоред данни на Министерство на търговията на САЩ през октомври продажбите на дребно в страната бележат ръст от 0,8% на месечна база. На годишна база продажбите на дребно се увеличиха през октомври с 4,3% - най-солиден ръст от почти две години насам.

Продажбите на дребно, без тези за автомобили, се повишиха с 0,8% на месечна база при очаквания за повишение с 0,5%.

Продажбите на дребно, без тези за автомобили, бензин и строителни материали също  нараснаха през октомври с 0,8%. Важно е да се отбележи, че именно този показател, известен като "контролирана група" на продажбите на дребно, се използва при калкулиране на данните за БВП на САЩ.

Данните за продажбите на дребно са важен индикатор за настройката на потребителите в САЩ, тъй като потребителските разходи формират около 70% от брутния вътрешен продукт на водещата икономика в света, а самите продажби на дребно представляват около една трета от тези разходи.Източник: Economynews.BG

Коментари

Добави коментар

0.008s