BGWebCounter
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от Ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ          РАЗБРАХ

Област Добрич: Най-висока заплата в земеделиетоНай-висока средна месечна заплата в Добричка област получават наетите в сектор "Селско, горско и рибно стопанство" - 1183 лева. Това показват обобщените статистически данни за периода юли-септември, съобщават от Териториалното статистическо бюро - Североизток.

Сред най-високо платените са и наетите в секторите "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти,далекосъобщения" със средно възнаграждение 1146 лева, и "Добивна промишленост" - 1049 лева.
Служителите в държавното управление са взели през третото тримесечие средно по 983 лева на месец, а заетите в производството и разпределението на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива - по 885 лева.
Най-ниско платени през периода за били наетите в сектор "Други дейности" с възнаграждение от 517 лева. През лятото в строителството са вземали по 644 лева на месец, сочат статистическите данни.
Средната месечна заплата в Добричка област нараства с 3.1 на сто спрямо предходното тримесечие - до 774 лева. На годишна база е постигнат ръст в средното месечно възнаграждение от 11.7 на сто. В обществения сектор средното възнаграждение е 806 лева, а в частния - 764 лева, посочват от Териториалното статистическо бюро - Североизток.

Средната работна заплата в област Разград през третото тримесечие на годината е 836 лева, съобщиха от Териториалното статистическо бюро - Север. Спрямо предходното тримесечие средната месечна заплата в региона нараства с 8,9 на сто, а в сравнение със същия период на миналата година увеличението е с 6,2 процента.
Работещите в обществения сектор получават средно 778 лв., а в частния - 860 лв. Най-високо средно месечно трудово възнаграждение са получили наетите лица по трудово и служебно правоотношение в дейностите "Култура, спорт и развлечения", "Селско, горско и рибно стопанство" и "Държавно управление".
По размер на средната заплата, през третото тримесечие на 2016 г., област Разград се изкачва до седмо място сред областите в страната. Най-високо е заплащането в столицата - 1272 лв., а най-ниско във Видин - 648 лв., сочат още статистическите данни./БТАИзточник: Economynews.BG

Коментари

Добави коментар

0.024s