BGWebCounter
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от Ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ          РАЗБРАХ

Франция:Безработицата отново стана 10%Нивото на безработица във Франция нарасна през третото тримесечие до 10,0% при очаквания за стабилизация на ниво от 9,9%, показват данни на френската статистика Insee . Това представлява първо повишение на френската безработица на тримесечна база от 12 месеца насам (от третото тримесечие на 2015 година). 

През трите месеца до края на септември броят на безработните французи се повиши с 31 хиляди до 2,8 милиона, като само в рамките на континентална част на страната (изключвайки задграничните територии) нивото на безработица се повиши с 0,1% до 9,7 на сто.

В същото време нивото на заетост сред френското трудово население се понижи през третото тримесечие до 64,6% от 64,7% през периода април - юни.

Френското правителство похарчи милиарди евро публични средства в схеми за обучение и намаляване на данъците през последните четири години, за да намали общата безработицата в страната и особено безработицата сред младите хора. Данните на Insee обаче показват, че нивото на безработицата сред младите французи на възраст между 15 и 24 години е нараснало рязко през третото тримесечие до 25,7% от 24,4% през трите месеца до края на юни.Източник: Economynews.BG

Коментари

Добави коментар

0.169s