BGWebCounter
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от Ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ          РАЗБРАХ

ВЕДА ЧАСТНО НЕМСКО УЧИЛИЩЕ

ОБРАЗОВАТЕЛЕН КОМПЛЕКС „ВЕДА"


Частно училище с изучаване на немски език „Веда" е образователен комплекс, в който се отглеждат и обучават деца от 1,6 години до завършване на гимназия. Училището е лицензирано от Министерство на образованието на България в три степени – детска градина, основно училище и гимназия.


Частна детската градина „Веда" /лиценз №РД 14-96/ 17.06.2003 г./ е с профил ранно чуждоезиково обучение по немски език. Освен задължителната програма в съответната възраст, децата изучават интензивно немски език по създадена специално от детската градина авторска учебна програма.

Ранното чуждоезиково обучение, както и разнообразните допълнителни занимания с децата, прави ЧДГ „Веда" привлекателно място за много родители. Поради заявен интерес от „Сименс" ЕООД към детската градина е разкрит Филиал за отглеждане и възпитание на децата на служители от фирмата в България.

От 10 години ЧДГ „Веда" е център за обучение на студенти от СУ „Св. Кл. Охридски".


Частно основно училище „Веда" обхваща ученици от 1 до 7 клас /лиценз №РД 14-26/08.05.1998 г./. Има профил ранно чуждоезиково обучение с немски език, а от 5 клас – и английски език. Обучението се води по учебници за родноезични деца, използвани в Германия. В преподаването участват и родноезични преподаватели.

Училището е част от инициативата PASCH на Германското правителство за популяризиране на немския език, култура, наука и икономика в училища по света. „Веда" е страна в активен културен обмен с ФРГ, чрез получаване на дарение от художествена и методическа литература и участие в съвместни (германо-български) активности.

В ЧОУ „Веда" се обучават студенти от Факултета по педагогика на СУ „Св. Кл. Охридски", по специален договор за сътрудничество в научната и практическата област.


Завършващата степен от образователния комплекс „Веда" е Частна езикова гимназия „Веда". Основен профил в нейната работа, освен задължителните за всички български училища единни учебни стандарти е чуждоезиковия и хуманитарен профил – изучават се немски език (от 8 клас), английски език (от 9 клас) и испански или руски език по желание.

Частна гимназия „Веда" е DSD Schule. Тя е оторизирана от Немското културно министерство да подготвя своите ученици по специални стандарти, валидни за всички подобни DSD училища по света, чиито ученици в 12 клас получават международна диплома за владеене на немски език - Sprachdiplom.

Като признание за високите стандарти учениците, завършили гимназията се приемат направо в ІІІ семестър на специалност „Германистика" на Нов български университет – София.

Дипломите, които Частно училище „Веда" издава са легитимни в ЕС.Училището участва в много проекти, разработвани съвместно с партньорски организации и училища от различни страни по света:

– „Мечтите и надеждите на децата в Европа";

– „Жива вода - Да възродим българските национални традиции и духовност" ;

– „Да се учим на демокрация" ;

– „Хоби и ръчни занимания на поколенията";

– „Да направим училището привлекателно за младите хора".

Проектите се свързват с извънкласните занимания на учениците и помагат за интеграцията им в голямото европейско семейство.


Частно училище „Веда" е член на Българската асоциация на частните училища на ЕКНАЙС – Европейската организация на свободните училища.

Частно училище „Веда" е Почетен член на „Съвета на Европейската научна и културна общност" и носител на отличието „Златен печат" за Европейски мениджмънт в образованието и на почетна значка „Златна книга".

 

Град:София
Адрес:ул. Марин Дачев Христов 18
Телефон:02 9311467; 088 774479; 089 9889596
Web страница:

Карта


Виж коментаритеНапиши мнениеСподели във FacebookСъобщи за неверни данни

Газпромнефт Мото 2Т - 1 литър


0.009s