BGWebCounter
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от Ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ          РАЗБРАХ

ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ КОЛЕЖ ПО ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ И ПОЩИ

Обучение според Болонската конвенция във Висше училище „Колеж по телекомуникации и пощи"
След редовния прием във Висше училище „Колеж по телекомуникации и пощи" все още има незаети места във всички специалности за редовно обучение.


 


Във връзка с държавните зрелостни изпити, сесия Август – Септември, документи се приемат до 30 Септември 2013 г. Може да се кандидатства с оценките от държавен зрелостен изпит по математика, физика или български език и литература или с оценка по математика или физика от друго Висше училище или университет.


 
Във ВУ „КТП", акредитирано до м. Юли 2018 г., се провежда най-краткосрочното обучение за придобиване на висше образование /6 семестъра/ за ОКС „Бакалавър" по професионално направление според Европейската конвенция /Болоня 1999 г./.


С решение на НАОА от тази година се открива възможност за двегодишно обучение в ОКС „Магистър", очаква се одобрение от Министерски съвет и Народното събрание. Така ВУ „КТП" ще се присъедини към близо 70 % от висши училища в Европа и по света, където схемата за обучение е 3 год. Бакалавър + 2 год. Магистър + 3 год. Доктор.
Специалностите по ОКС „Бакалавър" - „Телекомуникационни мрежи", „Телекомуникационна информатика", „Безжични комуникации и разпръскване" и „Мениджмънт и информатика в телекомуникациите и пощите" се преподават единствено тук в страната.


Във ВУ „Колеж по телекомуникации и пощи" около 50 % от преподавателите са хора от практиката и университетски преподаватели. Това дава предимство на студентите във Висшето училище, за висока теоретична подготовка, като придобиват и много добра практическа подготовка. ВУ „Колеж по телекомуникации и пощи" работи в тясна връзка със специалистите от браншовата индустрия, съобразява се с техните разбирания и изисквания за академичните програми. Стажантските програми, които се реализират съвместно с бизнеса, затвърждават уменията и дават възможност за много добър професионален старт.


 


Документи се приемат и по електронен път, което значително облекчава кандидат-студентите. Таксите за редовно обучение са най-ниските за двете професионални направления: „Комуникационна и компютърна техника" - 240 лв. на семестър и „Администрация и управление" – 150 лв. на семестър.
Бурното развитие в сферата на телeкомуникациите и пощенските услуги през последните години до голяма степен предопределя факта, че над 80 % от студентите, завършили ВУ „Колеж по телекомуникации и пощи" работят по специалността си, при това за много добро заплащане.
ВУ „Колеж по телекомуникации и пощи" е наследник на основаното с указ на княз Александър I на 21.12.1881 г. училище, вече навърши 131 години и съществува като висше училище вече 16 години. Същевременно, обучението и придобиваната квалификация са не само съвременни, но и конвертируеми – ВУ „Колеж по телекомуникации и пощи" е съосновател на международния консорциум SEMEISTVО, обединяващ университети от Германия, Испания, Франция, Словакия, Унгария и Русия, което дава възможност и за продължаване на обучението там в ОКС „Магистър" по тези направления и специалности.

 


Aктуална информация за академичната 2013/2014 год. можете да получите на сайта на ВУ „КТП":

 


http://www.hctp.acad.bg/

Град:София
Адрес:ул. Акад.Ст.Младенов 1
Телефон:02 8062145; 02 8062182; 02 8062145
Web страница:

Карта


Виж коментаритеНапиши мнениеСподели във FacebookСъобщи за неверни данни

Газпромнефт Стандарт 10W-40 APISF/CC - 4 литра


0.009s