BGWebCounter
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от Ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ          РАЗБРАХ

ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ПЛОВДИВ

EЗИКОВА ГИМНАЗИЯ "ПЛОВДИВ" е създадена през 1958 година като Смесена гимназия с преподаване на английски език, поради което е получила гражданственост като "Английска езикова гимназия". Тя е сред първите в страната учебни заведения от този тип. През 1983г. година са разкрити класове с интензивно изучаване на немски и на френски език. През 1991г. класовете от профил "Френски език" се отделят в самостоятелна Френска езикова гимназия, като в комплекса на ГПЗЕ /днес: ЕГ "Пловдив"/ остават профилите "Английски език" и "Немски език".

През петдесет и петте години, откакто е средище за интензивен интелектуален растеж на средношколци, училището се утвърждава като един от най-авторитетните учебни центрове в страната, чиято известност е преминала границите на родината ни.

ЕГ „Пловдив" е сред малкото учебни заведения в страната, асоциирани към ЮНЕСКО. През 1983г. е отличена с орден "Кирил и Методий"-I степен за постигнати високи успехи в учебно-възпитателната дейност, през 1988г.–с медал за заслуги към приятелството между народите, а през 2001г.-с почетно отличие "Неофит Рилски" за цялостна и високопрофесионална дейност в системата на народната просвета, както и десетки индивидуални и колективни отличия за учебна, спортна и художествено-творческа дейност, извоювани ежегодно.

В гимназията се приемат ученици, завършили VII клас с оценките от Национално външно оценяване по БЕЛ и по математика в VІІ клас.

В настоящия момент в училището се обучават над 1300 ученика, разпределени в 50 паралелки, като във всеки клас /от VІІІ до ХIІ клас/ има по 4 паралелки в профил "Немски език" и по 6-в профил "Английски език".

В профил "Английски език" обучението се извършва по системите на издателства "PearsonLongman" и "Oxford". ЕГ „Пловдив" е регионален център на Британския съвет България за провеждане на изпити на Кембридж ESOL.

В профил "Немски език" са включени всички нива на най-съвременните немски системи за чуждоезиково обучение. Гимназията издава DSD дипломи на ниво С1.

Над 95% от зрелостниците на Езикова гимназия "Пловдив" продължават обучението си във висши учебни заведения, а по-голяма част от тях и в чужбина.

Гимназията е горда не само с това, че почти всичките й над 10000 възпитаници са част от интелектуалния елит на България, а преди всичко с убеждението, че те са достойни и честни хора, които отстояват и развиват най-доброто, научено от тях в училището.

 

Град:Пловдив
Адрес:бул. България 123
Телефон:032 956020
Web страница:

Карта


Виж коментаритеНапиши мнениеСподели във FacebookСъобщи за неверни данни

Газпромнефт Стандарт 10W-40 APISF/CC - 4 литра


0.37s