BGWebCounter
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от Ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ          РАЗБРАХ

ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ

ЕКОПАК България АД е най-голямата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки - лидер на българския пазаp. Създадена е през 2004 г. от водещи български и международни компании с цел постигане на целите за рециклиране и оползотворяване, съгласно европейското и българското законодателство. Дружеството не разпределя печалба, не ползва услуги и не извършва разплащания към свои акционери. В него няма участие на фирми, събиращи и рециклиращи отпадъци, което гарантира липсата на конфликт на интереси между дружеството и дейността на неговите акционери и членове.
ЕКОПАК е член на европейската организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки PRO EUROPE с правото да ползва и предоставя на своите клиенти марката "Der Grüne Punkt" ("Зелена точка").
Членството в ЕКОПАК гарантира на компаниите сигурно изпълнение на задълженията за рециклиране и оползотворяване на отпадъци от опаковки на най-ниската възможна цена при спазване на всички законови изисквания.
Клиентите на ЕКОПАК могат да се възползват от многобройните допълнителни услуги, които организацията предоставя:

1. Комплексно обслужване и индустриално изкупуване на рециклируеми отпадъци от опаковки на конкурентни цени.

2. Безплатни консултации за всичко свързано с опаковките.

3. Онлайн система за отчитане и получаване на документи.

4. Пълна и навременна информация, обучителни семинари.

5. Подпомагане на еко инициативи.


От ефективността на системите за разделно събиране до голяма степен зависи намаляването на разходите на организацията. Затова и не спират усилията на ЕКОПАК да оптимизира системите, да прилага нови технически решения и европейски практики В края на 2012г. Организацията въведе интегрирана система за управление на качеството и околната среда и се сертифицира по БДС EN ISO 9001:2008 и БДС EN ISO14001:2005, продължава да и да работи по въвеждането на GPS система, която включва маркиране на контейнерите и транспортната техника, като такава система вече действа в четири района в София и Бургас.
Системите за разделно събиране на отпадъци от опаковки от домакинствата, изградени от ЕКОПАК включват: контейнери, транспортна техника и сепариращи инсталации, разположени на площадки определени на териториален принцип. Организацията е избрала най-ефективната от икономическа гледна точка и най-масово използвана в Европа система от три цветни контейнера: син - за хартия и картон, жълт - за пластмасови и метални опаковки, и зелен - за стъкло. Тази система се основава на принципа на максимално разделяне на отпадъка от самите домакинствата и така се гарантира събирането на повече годни за рециклиране отпадъци, ЕКОПАК България АД работи със 90 общини в България с около 2,87 млн. население, в които са разположени над 18 000 цветни контейнера.
Ежегодно ЕКОПАК влага сериозни усилия и ресурси в национални и местни кампании за повишаване информираността на гражданите и тяхната мотивация да събират разделно отпадъците от опаковки. Най-мащабните и важни кампании са: турнето на Зеления 3D Еко автобус на ЕКОПАК, който вече е посетил над 430 училища и детски градини, турнира по бадмингтон за столичните училища „Златното перце" с БФБ и под патронажа на Кмета на Столична община, засаждането на 4200 акациеви дървета по проекта „Нашата гора" с клиентите на ЕКОПАК, партньорството с бТВ в кампанията „Да изчистим България!", за която общините-партньори получиха над 35 000 чувала и ръкавици, партньорството в поредното издание на „Моя Зелен Град" и подкрепа на още много зелени събития. 

Град:София
Адрес:бул. Цариградско шосе 60
Телефон:02 4019100; 02 9751925
Web страница:

Карта


Виж коментаритеНапиши мнениеСподели във FacebookСъобщи за неверни данни

Газпромнефт Стандарт 15W-40 APISF/CC - 4 литра


0.006s