BGWebCounter
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от Ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ          РАЗБРАХ

КЛИМА СТАЙЛ

Фирмата предлага огромен избор на климатична техника: Fuji, Fujitsu, Toshiba, Sharp, Daikin, Midea, Panasonic, Hitachi, Samsung, General Еlectric, като за да осигури избор на оптималния климатик за Вашето помещение, извършва безплатна консултация и оглед без почивен ден и фиксирано работно време. В официалния магазин, /намиращ се в Бизнес Център „Стефан Караджа"/ се предлагат климатици и монтаж на изплащане /чрез TBI CREDIT/, както и постоянни промоции на всички продукти и услуги.


 


„Основен приоритет в нашата работа са доволните клиенти – запазване на старите и създаване на нови!"


 


КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА КЛИМАТИКА?


 


Какво е COP? – COP е съкращение за "Коефициент на преобразуване" (Coefficient of Performance). Този коефициент ни дава представа за ефективността на климатика. По своята същност COP представлява отношение на отдаваната топлинна мощност към консумираната електроенергия. Колкото по-висок e коефициентът на преобразуване, толкова е по-икономичен климатикът.

 


 


Какво значение има качественият монтаж на климатика ?


 


- Правилният монтаж на климатика е от основно значение за продължителността и ефективността му на работа. От качеството на монтажа зависи в огромна степен добрата и безаварийна работа на климатичната техника. Клима Стайл предлага висококачествена поддръжка и монтаж на климатици на най-ниските цени на българския пазар. Нашите специалисти ще Ви помогнат да направите най-добрия избор. Нашите висококвалифицирани специалисти ще Ви консултират при избора на климатична техника, при желание от Ваша страна, може да се направи оглед (напълно безплатно) на помещението, в което ще се монтира климатикът. Предварителният оглед е много полезен, тъй като ни дава възможност да извършим точна преценка за необходимите мощности и местоположението на външното и вътрешното тяло. Добре е въздухът, който излиза от вътрешното тяло, да не попада директно върху Вас. Това е особенно важно през лятото, когато използвате климатика в режим на охлаждане.


 


Отопление с климатик


 


Отоплението с климатици еедна алтернатива на другите начини за отопление, която има своите предимства и недостатъци. Най-голямото предимство на климатика спрямо всички други начини e, че цената за отопление e във вид на сметка за ток. Цената, която бихте заплатили през есента и пролетта е една от най-ниските, тъй като външната температура е все още положителна и режимът, в които работи самият климатик е повече от ефективен. Едно от най-важните неща за отоплението с климатик е дали машината е обслужвана правилно и редовно. Това означава дали този, който я е монтирал, е дозирал точно необходимото количество фреон, дали са спазени изискванията на производителя за работата на климатика и дали тръбният път, който свързва външното тяло с вътрешното тяло (или вътрешните тела) е правилно поставен. Освен това, ако живеете на място, където е прашно от уличен трафик или промишлена дейност, много добра идея е често да поглеждате и почиствате филтрите на вътрешното тяло на вашия климатик, защото, ако самите филтри са зацапани, то това ще намали дебита на въздуха, който преминава през тялото на климатика, в резултат на което мощността също ще намалее, а в определени случай може да доведе до дефектиране на компресора.


 
Размразяване на климатик
През зимата, когато температурите са под 5 ° C, всички климатици започват да натрупват лед по външния си топлообменник. Скоростта, с която се натрупва този лед, силно зависи от влажността на външния въздух, т.е. колкото е по-висока тази влажност, толкова по-бързо се натрупва лед. Това явление се получава, защото температурата на външния топлообменник на климатика винаги се изчислява от производителите на климатици да е поне 5 ° C под температурата на външния въздух. В този случай влагата във въздуха започва да кондензира по топлообменника и след това замръзва. В процеса на работата си е нормално климатиците за натрупват лед, когато влажността на околния въздух е достатъчна да се получи конденз. За премахването на този лед е предивден специален механизъм, чрез който се "детектира" наличието на твърде много лед (или чрез датчик или чрез косвени методи - например загуба на топлинен капацитет), и се стартира така нареченият "дефрост"- (от англ. defrost- размразявам).


 
Защо климатикът от време на време духа студен въздух?
Това не трябва да Ви притеснява и нещо което се случва постоянно на всеки час горе долу и по-често когато външните температури са много ниски. Най-вероятно навън е студено и по външното тяло на Вашият климатик се е образувал малко лед. За да се премахнат този лед всички климатици имат един специален автоматичен режим (размразяване), при който климатикът спира режима на отопление за няколко минути и превключва на нещо подобно на режим охлаждане. С помощта на тази операция външното тяло се загрява и разтопява леда образувал се по него. След това климатикът включва отново режим "отопление". Много климатици индицират това свое действие на своя дисплей, но процеса може да бъде забелязан и когато изведнъж въздушната струя отслабне и ако сте наблизо усетите лек студен въздух идващ от вътрешното тяло.

Обикновенно климатикът намалява оборотите на вътрешният вентилатор на минимум за да Ви създаде минимален дискомфорт. Все пак възможно е да да усетите този студен въздух, ако сте на близо, но това по никакъв начин не трябва да Ви притеснява.

DAIKIN URURU-SARARA FTXR E/RXR E http://www.climastyle.net/product.php?id=252 Уруру  Сарара е единствената и първа по рода си сплит система с възможност за пълноценно вентилиране с пресен въздух, пълен контрол върху относителната влажност в помещението и интегриран мощен въздухоочистител. Отоплението в стаята през зимата е свързано с изсушаване на въздуха, което от своя страна дразни гърлото, предизвиква настинки и дава усещане за студена среда. През лятото повишената влажност на въздуха и при умерени температури създава неприятно усещане за тежест и задуха. За да се постигне целогодишен комфорт е необходимо нещо повече от просто регулиране на температурата. Новият модел УРУРУ САРАРА на DAIKIN със своята уникална комбинация от възможности за овлажняване, изсушаване, вентилация с пресен въздух и пречистване на въздуха предоставя точната степен на комфорт, от която се нуждаете през всички сезони на годината.


 


 

Град:София
Адрес:жк. Хаджи Димитър, ул. Васил Кънчев 26
Телефон:088 8508001
Web страница:

Карта


Виж коментаритеНапиши мнениеСподели във FacebookСъобщи за неверни данни

Газпромнефт Мото 2Т - 1 литър


0.009s