BGWebCounter
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от Ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ          РАЗБРАХ

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ ПРОФ.Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ

Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" гр. Бургас постигна многобройни успехи през своята дългогодишна история и завоюва позиции на едно от най-добрите училища в подготовката на специалисти за туристическия бранш.

За учебната 2012/ 2013 година гимназията осъществи прием в специалности:

СЛЕД ЗАВЪРШЕН VII КЛАС

Организация на обслужването в хотелиерството - с английски език

Организация на хотелиерството - с немски език

Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечение - с английски език

Кетъринг- с немски език                                                                                                    Организация на туризма и свободното време - с руски език.


СЛЕД ЗАВЪРШЕН VIII КЛАС

Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия

Производство на кулинарни изделия и напиткиКъм гимназията работи и Квалификационен център, в който се провеждат курсове по следните специалности:

Хлебар-сладкар, Сладкар, Хлебар, Сервитьор-барман, Готвач I ниво ,Готвач II ниво, Ресторантьор, Карвинг;

както и по специалности с IV квалификационна степен:

Ресторантьор- Организация и управление в ресторантьорството,

Хотелиер- Организация и управление в хотелиерството,

Аниматор в туризма- Организация на аниматорската дейност.
Бургаският регион е главно туристически, регионалният му план за развитие включва подготовката на достатъчен брой кадри за туристическите обекти, вменени на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров"– гр. Бургас чрез държавния планов прием, като се отчита и фактът, че през последните 10-15 год. се развива екологичен и селски туризъм, главно в Странджанските селища от региона.

През учебната 2010 – 2011 г. ПГТ е включена като член на новоучредения Бургаски туристичски клъстер- обединение на всички стопански организации от региона, имащи отношение към туризма. За единадесета поредна година в ПГТ се проведе ученическа трудова борса- среща на ученици и техните родители с работодатели от ресторанти, хотели, пицарии и други туристически обекти от региона. През месец април за десети пореден път ПГТ – гр. Бургас се включи в регионална туристическа борса Бургас с щанд и посещения от ученици. ПГТ е член на Бургаската асоциация по екологичен и селски туризъм и е в споразумение с Бургаската регионална туристическа камара.

Към настоящия момент в училището се обучават 972 ученика по професиите готвач, ресторантьор, хотелиер, администратор в хотелиерството, мениджмънт в туризма, техник- технолог в ХВП, хлебар-сладкар. Практическата подготовка на учениците се осъществява в учебни кухни и учебни фурни, както и ресторант и закусвалня „Младост".

Проект на гимназията за модернизиране на материалната база беше одобрен през 2011 година и вече приключи неговото поетапно изпълнение, като по този начин училището ще отговори адекватно на нарасналите нужди от добре квалифицирани и мотивирани кадри за туристическия бранш, провеждайки практически занятия в модерни условия. През 2012 година беше одобрен и втори проект за модернизация на материалната ни база, който е в процес на реализация.

През месец януари 2012г. стартира пореден спечелен проект от Професионална гтимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров" по Договор BG051PO001-4.1.04-0013, ПРОЕКТ „Учим и работим в полза на професионалното обучение и развитие на учениците със СОП", по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-4.1.04 „Подпомагане на обучението на деца и ученици със специални образователни потребности" по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", осъщесвяваща целите на ЕС и ЕСФ. Партньор в реализацията е Софийският университет „Св. Климент Охридски" катедра «Специална педагогика». Общата цел на проекта е подобряване качеството на професионалното образование и обучението на ученици със СОП, в съответствие с потребностите им в Професионална гимназия по туризъм, като им дадем по-добри възможности за успешна социална и трудова реализация. Така ПГТ ще отговори на актуалните изисквания на стратегията и политиката на ЕС. Предложените дейности по проекта са :Дейност1 Обучение на преподаватели; Дейност2 Изготвяне на софтуерен продукт – учебни помагала по специални предмети; Дейност3 Оборудване на кабинет и осигуряване на адаптирани учебни помагала, свързани с професионалното обучение; Дейност4 Осигуряване на информираност и публичност по проекта.

През февруари 2012 г. в гимназията стартира и проект „УСПЕХ" по схема BG 051PO001- 4.2.05 „Да направим училището привлекателно за младите хора". Проектът представлява инициатива за организиране и провеждане на извънкласни дейности за развиване на специфични знания и умения на учениците, за осмисляне и разнообразяване на тяхното свободно време, както и придобиване на ключови компетентности като, подобряване на презентативните умения, събиране и обработване на информация, общуване на чужди езици, проактивно поведение.

 

Град:Бургас
Адрес:бул. Ст.Стамболов 53
Телефон:056 544141; 056 545903
Web страница:

Карта


Виж коментаритеНапиши мнениеСподели във FacebookСъобщи за неверни данни

Газпромнефт Мото 2Т - 1 литър


0.013s