BGWebCounter
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от Ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ          РАЗБРАХ

ПЪРВИ ЧАСТЕН ДОМ ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА БУОНА ВИТА

 


"БУОНА ВИТА" ("ДОБЪР ЖИВОТ") e първият частен дом за възрастни хора в България открит през 1999 г. от д-р Христови. Със своята уникалност, той съчетава три взаимно допълващи се функции - дом за възрастни, дневен центъри/или хоспис.


 


За нас 


 


Иновативните решения, въведените европейски стандарти и норми в грижата за възрастните хора, обгрижването, виското ниво на лично отношение и обслужване към всеки постъпил, битовата среда, хранене съгласно индивидуалното здравословно състояние и свободен режим на обитаване, съвсем естествено превърна "БУОНА ВИТА" в първият лицензиран от Социалното министерство дом за възрастни хора в България.

 


 


При нас постъпилите възрастни и/или болни хора получават всички необходими удобства:стая със самостоятелен санитарен възел;

телевизор с кабелна телевизия;

хидравличен асансьор за шест човека;

дневна с трапезария за хранене;

• системата за денонощно видеонаблюдение от медицинската стая и пожароизвестяване;

двор и парковата част около сградата, които спомагат за добрия отдих и разходки на чист въздух

• организиране на празнични концерти и тържества - чествуване на рождени дни, празнични и поздравителни концерти, като гастролират музикални и фолклорни състави от цялата страна; туристически екскурзии и посещения на местности и паметници с културно-историческо значение;

24-часов надзор над хората в дома;

• стройната организация на работа и особено експедитивната реакция в случаите на спешност.

• изготвя се дневно и седмично хранително меню според индивидуалното здравословно състояние и прилагане на съответните диети, при необходимост. 
 


Домуващите са разграничени в три групи:
1. Автономни, а именно самообслужващи се на крак хора;

2. Хора, които се придвижват с помощта на асистент от персонала (с придружител);

3. Хора на легло, с необходимост от обгрижване и обслужване на място със съответните медицински манипулации,аналогични на необходимите изисквания на хоспис.

 


 


В следствие на лична среща и задълбочен разговор между ръководството на дом за възрастни хора "Буона вита" и близките на новопостъпващия, се изготвя индивидуален план за обслужване, като бъдещият домуващ се категоризира в една от горните три групи. Месечното дарение, чийто размер определяме заедно е необходимо за подпомагането ни в обгрижването на вашият родител. Така новопостъпилият е спокоен, а близките му - сигурни в добрата грижа за него.


 
Грижи:
Нашият екип от професионалисти, посреща постъпилите в дом "Буона вита" и осигурява денонощен 24-часов надзор над здравословното им състояние. Екипът ни включва:


 
1. Личен лекар на домуващите със здравна практика и клинична лаборатория;

2. Лекари консултанти (тесни специалисти, които провеждат консултации на място в дома при необходимост);

3. Висококвалифицирани медицински сестри – на разположение за различни медицински манипулации;

4. Рехабилитатори – за осъществяване възстановителни процедури на място при хора с неврологични, ортопедични и др. заболявания;

5. Социален работник – за провеждане на ефективна комуникация и социална адаптация на възрастните хора;

6. Санитарки с богат социален опит.


 


Доброто човешко отношение, питателната и здравословна храна и свободният режим на обитаване, предопределят чувството на комфорт и домашен уют, характерно за всички домуващи.
Високото качество на вложените в сградата материали /всеки със сертификат/ гарантира висок стандарт на обитаване. Възрастните хора могат да се радват на стая със самостоятелен санитарен възел, телевизор и чудесно обслужване. Сградата е с топлоизолация, PVC – дограма, а системата за отопление е на газ с алуминиеви радиатори. Налице е дневна с трапезария за хранене. Предвидени са културни и развлекателни мероприятия за всички автономни хора с цел пълноценното им социализиране.

Дворът и парковата част около сградата дават възможност за отдих и разходки на чист въздух.


Домът е с функцията и на дневен център. Сутрин се водят, а надвечер се прибират възрастните от ангажираните им през деня близки.


 
"Ние поставихме началото. Сега поставяме нов мащаб в социалните домове на България. Защото нашите родители заслужават да живеят добре. Защото ги има! Помислете и вие за тях."
Д-р Таня и Вихрен Христови

Първи частен дом за възрастни хора „Буона Вита"


 


•  ГАЛЕРИЯ

•  НОВИНИ

•  ВИДЕО

•  ПРЕСАТА ЗА НАСКОНТАКТИ:


 


Buona Vita първи частен дом за възрастни хора с три взаимно допълващи се функции - дом за възрастни, дневен център и/или хоспис.


 


 


София

кв."Горна баня"

Бул. "Никола Петков" № 122


 


Тел.: 02 850 12 60

Моб.: 0888 722 607

Моб.: 0888 330 125


 
 

Град:София
Адрес:кв. Горна Баня, бул. Никола Петков 122
Телефон:02 8501260
Web страница:

Карта


Виж коментаритеНапиши мнениеСподели във FacebookСъобщи за неверни данни

Газпромнефт Стандарт 10W-40 APISF/CC - 4 литра


0.027s