BGWebCounter
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от Ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ          РАЗБРАХ

УНИСИСТ - ЛАБОРАТОРИЯ ЗА КАЛИБРИРАНЕ И ОЦЕНКА НА СРЕДСТВА ЗА ИЗМЕРВАНЕ

Фирма "Унисист" ООД е създадена през 1993 г. През изминалите години фирмата се утвърди като сериозен партньор не само на големите промишлени предприятия в България: Лукойл Нефтохим ЕАД, Овергаз ЕАД, Булгаргаз ЕАД, ТОПЛОФИКАЦИЯ ЕАД, АГРОПОЛИХИМ ЕАД и АЕЦ Козлодуй ЕАД, Кремиковци, но и на стотици представители на малкия и средния бизнес.
Един от най-важните моменти в дейността на фирмата е непрекъснатото повишаване на качеството на предлаганите услуги, както във функционално, така и в метрологично отношение. Крайната ни цел е удовлетворяване на изискванията на клиентите при стриктно спазване на съществуващите в страната стандарти и нормативни документи по отношение на качеството, както и удовлетворяване на високите изисквания на европейските норми.
Фирмата е сертифицирана по ISO 9001 от SGS - Белгия от началото на 1999 год. , а от 2010 год. по - ISO 9001:2008. Гарантирането на качеството фирмата постига посредством непрекъснато повишаване на квалификацията на сътрудниците си, привличане на млади специалисти и специализирането им по проблематиката на фирмата, създаване на собствена лабораторна база за проверка на всяко изделие, както във функционално, така и в метрологично отношение, създаването и развитието на професионални отношения с водещите в страната организации за контрол на качеството на продукцията - Национален център по метрология, акредитирани лаборатории и др.
От 1996 год към фирмата е създадена ЛАБОРАТОРИЯ ЗА КАЛИБРИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ИЗМЕРВАНЕ , а с последния сертификат 1348 от 25.10.2012 на "ИА БСА" за акредитация в лабораторията се извършва калибриране на: постоянно и променливотокови електрични величини, електрическо съпротивление, амперклещи, мощност и енергия, RLC измерители, честотомери, температура, налягане, вторични преобразуватели, материални и щрихови мерки за дължина, шублери.
От 1997 год е създадена и ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ПРОВЕРКА НА СРЕДСТВА ЗА ИЗМЕРВАНЕ. С последната заповед № А-0-008/01.03.2011 год. Държавната Агенция за Метрология и Технически надзор същата бе оправомощена да извършва първоначална и последваща проверка на допълнителни устройствата на разходомери на газ и компонентите на топломери: коригиращи устройства за обем към разходомери за газ, изчислителни блокове на комбинирани топломери, преобразуватели на температура.
За дългогодишното си съществуване двете Лаборатории доказаха високата си техническа компетентност и са сред водещите Лаборатории в страната. Еталонното оборудване на лабораториите е на най-високо съвременно техническо ниво и съчетано с въведените нови форми на осигуряване и управление на качеството, прилагането на съвременни валидирани методики за калибриране и проверка са гарант за високото качество на услугите, за което говорят и отзивите на нашите клиенти голяма част, от които са сериозни дългогодишни клиенти като: АЕЦ Козлодуй ЕАД, Лукойл Нефтохим Бургас АД, Овергаз и неговите подразделения, Топлофикация с всичките си подразделения в страната и др.
От 14.11.2011 г. към "Унисист" ООД е създаден нотифициран орган за оценяване на съответствието на средства за измерване по Директива 2004/22/ЕС и хармонизирани стандарти към нея.
Калибриране на средства за измерване


 


 


Калибриране на термометри- КАЛИБРИРАНЕ НА ТЕРМОМЕТРИ ОТ -400С до 11000С
Калибриране на СИ за постоянен и променлив ток - КАЛИБРИРАНЕ НА АМПЕРМЕТРИ ЗА ПОСТОЯНЕН И ПРОМЕНЛИВ ТОК ОТ 20Hz ДО 10KHz, 20A
Калибриране на мегаомметри - КАЛИБРИРАНЕ НА МЕГАОММЕТРИ ДО 1TOhm
Калибриране на измерители на капацитет и индуктивност - КАЛИБРИРАНЕ НА ИЗМЕРИТЕЛИ НА КАПАЦИТЕТ ДО 50 uF, КАЛИБРИРАНЕ НА ИЗМЕРИТЕЛИ НА ИНДУКТИВНОСТ ДО 100 mH
Калибриране на вторични преобразуватели за унифициран електрически сигнал
Калибриране на барометри - Калибриране на барометри - 500 - 1100 mbar.
Калибриране на СИ за постоянно и променливо напрежение - КАЛИБРИРАНЕ НА ВОЛТМЕТРИ ЗА ПОСТОЯННО И ПРОМЕНЛИВО НАПРЕЖЕНИЕ ДО 1000V
Калибриране на амперклещи - КАЛИБРИРАНЕ НА АМПЕРКЛЕЩИ ПОСТОЯНЕН И ПРОМЕНЛИВ ТОК ДО 1000А
Калибриране на мерки за електрическо съпротивление - КАЛИБРИРАНЕ НА МЕРКИ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКО СЪПРОТИВЛЕНИЕ ДО 100MOhm
Калибриране на СИ на мощност и енергия - КАЛИБРИРАНЕ НА ЕДНОФАЗНИ СРЕДСТВА ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА АКТИВНА, РЕАКТИВНА И ПЪЛНА МОЩНОСТ И ЕНЕРГИЯ ЗА ПОСТОЯНЕН И ПРОМЕНЛИВ ТОК
КАЛИБРИРАНЕ НА ШУБЛЕРИ МИКРОМЕТРИ ЩРИХОВИ МЯРКИ РОЛЕТКИ МАТЕРИАЛНИ МЕРКИ - КАЛИБРИРАНЕ НА ШУБЛЕРИ (ДЪЛБОКОМЕРИ И ВИСОКОМЕРИ);


КАЛИБРИРАНЕ НА МИКРОМЕТРИ ( МИКРОМЕТРИЧНИ ДЪЛБОКОМЕРИ И ВИСОКОМЕРИ); КАЛИБРИРАНЕ НА ЩРИХОВИ МЯРКИ ЗА ДЪЛЖИНА (ЛЕНТИ И РОЛЕТКИ); КАЛИБРИРАНЕ НА МАТЕРИАЛНИ МЕРКИ ЗА ДЪЛЖИНА
Калибриране на СИ за вакуум и налягане - КАЛИБРИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА ВАКУУМ И НАЛЯГАНЕ - минус 1 - 70 bar
Калибриране на калибратори - КАЛИБРИРАНЕ НА КАЛИБРАТОРИ ЗА ПОСТОЯННО И ПРОМЕНЛИВО НАПРЕЖЕНИЕ ДО 1000 V; КАЛИБРИРАНЕ НА КАЛИБРАТОРИ ЗА ПОСТОЯНЕН И ПРОМЕНЛИВ ТОК ДО 20 А
Калибриране на омметри - КАЛИБРИРАНЕ НА ОММЕТРИ ДО 100 МOhm
Калибриране на честотомери
Калибриране на резисторни и електрични термопреобразуватели


 
Оправомощена лаборатория за проверка
ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ПРОВЕРКА НА СРЕДСТВА ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА ЕЛЕКТРИЧНИ ВЕЛИЧИНИ, ОБЕМ И РАЗХОД е създадена през 1997 г. С последната заповед № А-0-3/18.02.2004 год. Държавната Агенция за Метрология и Технически надзор същата бе оправомощена да извършва първоначална и последваща проверка на устройствата на разходомери на газ и компонентите на топломери. Лабораторията е доказала високата си техническа компетентност и е сред водещите Лаборатории в страната. Еталонното оборудване на лабораторията е на най-високо съвременно техническо ниво и съчетано с въведените нови форми на осигуряване и управление на качеството, прилагането на съвременни валидирани методики за проверка са гарант за високото качество на услугите, за което говорят и отзивите на нашите клиенти голяма част, от които са сериозни дългогодишни клиенти като: АЕЦ Козлодуй ЕАД, Лукойл Нефтохим Бургас АД, Овергаз и неговите подразделения, Топлофикация с всичките си подразделения в страната и др.


 


Оценяване на съответствието на средства за измерване
"УНИСИСТ" ООД е нотифициран орган за оценяване на съответствието на средства за измерване по Директива 2004/22/ЕС - въведена в националното законодателство с наредба за съществените изисквания и оценяване на съответствието на средствата за измерване.
Регистър на средствата за измерване с оценено съответствие
Лаборатория за оценка на съответствието „Унисист" разполага с устройства за коригиране на измервателните средства, както следва:
1. PTZ коригиращо устройство за обем, ТИП CF600G, произведено от "Унисист Инженеринг" ООД
EC TYPE EXAMINATION CERTIFICATE - № BG - MII 002 - 12/01, NB 2341

Издаден на 25.06.2012 г. и валиден до 25.06.2022 г.


 


2. PTZ коригиращо устройство за обем, ТИП CF600G, произведено от "Унисист Инженеринг" ООД
EC TYPE EXAMINATION CERTIFICATE - № BG - MII 002 - 12/01 - ДОПЪЛНЕНИЕ 1, NB 2341

Издаден на 29.10.2012 г. и валиден до 29.10.2022 г.


 


3. PTZ коригиращо устройство за обем, ТИП CF 401, произведено от "Унисист Инженеринг" ООД
EC TYPE EXAMINATION CERTIFICATE - № BG - MII 002 - 12/02, NB 2341

Издаден на 10.12.2012 г. и валиден до 10.12.2022 г.


4. PTZ коригиращо устройство за обем, ТИП CF600G, произведено от "Унисист Инженеринг" ООД
EC TYPE EXAMINATION CERTIFICATE - № BG - MII 002 - 12/01 - ДОПЪЛНЕНИЕ II, NB 2341

Издаден на 27.02.2013 г. и валиден до 27.02.2023 г.
 

Град:София
Адрес:жк. Дървеница, бл. 15 вх. Г ет. 1
Телефон:02 8861203; 02 8863237
Web страница:

Карта


Виж коментаритеНапиши мнениеСподели във FacebookСъобщи за неверни данни

Газпромнефт Стандарт 10W-40 APISF/CC - 4 литра


1.223s