BGWebCounter
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от Ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ          РАЗБРАХ

ХОНКА ФИНЛАНДСКИ КЪЩИ

Фирма Honka предлага финландски сглобяеми къщи от полярен бор и е световен лидер в този вид производство.

Съчетавайки хилядолетните традиции с най-съвременни технологии, фирма Хонка постига успехи в строителството на къщи от дърво, реализирайки по този начин виждането за жилище на бъдещето, което да бъде в хармония с околната среда.

Финландските сглобяеми къщи са екологични къщи от масивно дърво.

ХОНКА определя стила и модата в строителството на къщи от дърво и е в състояние да отговори и на най-претенциозните изисквания на клиентите, проектирайки по идвидуални проекти.

ХОНКА – това е къща от дърво за всеки вкус!


Дървото е и си остава най-добрия строителен материал даден на човека от самата природа. То създава неповторим климат в жилището и атмосфера на пълна хармония с природата.

За добиване на този материал, скандинавските страни имат дългогодишна традиция. Непркъснато се засаждат нови и нови гори, които както е извесно подържат кислородния баланс на нашата планета. Технологията на производство на дървени сглобяеми къщи не замърсява по никакъв начин околната среда.

Предимствата на дървените сглобяеми къщи са многоброини:

Едно от най-важните качества са изключително добри топлоизолационни

свойства превишаващи многократно показателите на тухлените и бетонни стени. Дървените греди от които е изградена конструкцията, акумулират топлината и я разпределят равномерно в цялото помещение.

Друго ценно качество е уникален микроклимат в жилището.

За разлика от другите строителни материали дървото "диша". Благодарение на уникалния строеж на дървесината, в жилището, независимо от външните условия,се поддържа оптимално ниво на влажност и на кислороден баланс.


Дървото е един от най-дълготрайните строителни материали и е лесно за подържане. Стотици години вече човечеството се радва и е впечатлено от архитектурата и съвършенството на постройките от дърво, изградени на различни места по света.

Конструкциите са изключително устоичиви на земетресения.

Това е една от основните причини за засиления интерес към финландските сглобями къщи в Япония.

Резултатите от направените опити в Fraunhofer институт в Германия показаха, че пажароустойчивостта при температура от 1100° на масивни дървени стени от полярен бор е 113 минути, което е значително повече от издръжливоста на други видове сглобяеми конструкции, включително метални. При евентуален пожар дървото не отделя токсични газове, което също е изключително важно.

Важен е избора на качествен материал!

За построяването на дървени сглобяеми къщи е най-добре да се използва висококачествен полярен бор. Суровите климатични условия например във Финландия, спомагат за забавяне растежа на дърветата и за по-малкото влага в дървесината. Малката дебелина на годишните кръгове прави дървото по-здраво, по-дълготрайно и по-малко склонно към деформации.

Освен качеството на материала изключително важно е и неговата обработка, като една от най-важните е изсушаването на материалa. При използване на суров или не добре изсушен материал има значително слягане на конструкцията, отваряне на фугите и други неприятни деформации.

Архитектурните възможности на този вид конструкции са многобройни.

В комбинация с други материали като естествен камък, ковано желязо и др.,къщата може да има един уникален екстериорен и интереиорен дизайн. Сглобяемите къщи от масивна дървесина биха могли да бъдат подходящи както за отдих в планински и полупланински райони, така и за модерни градски къщи. Това го доказва множеството изградени обекти, както в България, така и в над 30 страни по света.

Фирма Хонка предлага и цялостни жилищени или курортни комплекси, включващи в себе си вили, бунгала, хотели, ресторанти, сауни, руски бани, беседки и други.

www.honka.com 

 

Град:София
Адрес:ул. Гълъбец 5
Телефон:02 8464290
Web страница:

Карта


Виж коментаритеНапиши мнениеСподели във FacebookСъобщи за неверни данни

Газпромнефт Стандарт 15W-40 APISF/CC - 1 литър


0.012s